logo
Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів

Отже, протягом ХVІІІ ст. i татари, і турки, i росіяни називали сучасний Джарилгач – Терлаганом, така назва збереглася за островом аж до приєднання до Росiйської iмперiї, а сучасна назва – бiльш пiзнього походження. Але ж у багатьох книгах вказувалося, що "Джарилгач” у перекладi з татарської (чи тюркської) – "горiлий лiс” або "обпаленi дерева”. З видання в видання переказували iсторiю про те, як у середнi вiки татари, вперше ступивши на острiв, побачили згорiлi пнi, звідси й назва. Але, по-перше, нiхто з середньовічних авторiв не вказував, що на островi був лiс. Той же І. Тунманн писав: "Нiде немає також лiсiв, тiльки подекуди зустрiнеш чагарник”. По-друге, якщо на островi в Каркiнiтськiй затоцi горiли дерева, то що гор ... Читати далі »

Переглядів: 9292 | Додав: Buhgalter | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Острів Джарилгач представляє собою східну частину єдиної акумулятивної системи Тендра–Джарилгач, утворену режимом наносiв давнiх рiчок, котра в сиву давнину була суцільною косою. На острові знайдено поселення епохи неоліту та селища епохи бронзи.

Мiф про утворення Джарилгацької коси сягає Троянської вiйни. У Дiонiсiя Перiєгета вiн виглядає так: греки вирiшили принести в жертву богам дочку царя Агамемнона, але її врятувала Артемiда, замiнивши ланню, i перенесла на пiвнiчний берег Чорного моря, де зробила жрицею у своєму храмi. Ахiлл покохав жрицю i вирiшив одружитися, ал ... Читати далі »

Переглядів: 10219 | Додав: Buhgalter | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

"Українські Мальдіви" - саме така асоціація виникла в мене, після того як я побував в Лазурному. Це дивовижне й казкове місце...

Мальдівські острови - це справжній рай, ідеальне місце для повної релаксації. Тисячі піщаних острівців, загублених в бірюзових водах Індійського океану, місце, де божевільне життя сучасних мегаполісів перестає мати будь-який сенс, де вас чекають тиша, спокій і повне єднання з природою. На Мальдівах незліченну кількість дивовижних різнокольорових рибок, казкової краси корали, величезні пальми, яскраві фарби квітів, білосніжний пісок пляжів, найчистіше море і рідкісної краси заходи Сонця. Мальдіви - ідеальне місце для весільної подорожі.

Довжелезні білосніжні пляжі Лазурного можна порівнювати хіба що із Мальдівськими. Не вистачатиме лише пальм, коралів та кольорових рибок, а в усьому іншому те ж саме, тобто повна релаксація. Та ... Читати далі »

Переглядів: 2749 | Додав: Buhgalter | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Селище Лазурне це морський курорт в районі Скадовська. Тут близько 30 баз і дитячих таборів. Дуже чисте блакитне море. Пляжі тут по складу і структурі піску, нахилу берега нітрохи не поступаються пляжам самих сановних болгарських курортів. Відпочинок у Лазурному дуже спокійний практично без нічного життя. Але для любителів веселого проведення часу є багато барів, причому по всьому побережжю.

Лазурне - перлина Чорноморського узбережжя Херсонської області Потенціал курортних зон Херсонського Чорноморського узбережжя тільки починає розкриватися. Як гриби після дощу, виростають акуратні приватні пансіонати, що пропонують з кожним роком все більш широкий вибір умов для відпочинку біля моря. Невпізнанно змінюються маленькі приморські селища, перетворюючись на курортні городки. Дикі пляжі поступово цивілізують і ось вже доглянуті набережні заманюють приїжджих туристів яскравими пляжними парасольками, музикою і смачними запахами кафе, барів і ресторанів, вогнями нічних атракціонів, ст ... Читати далі »

Переглядів: 1070 | Додав: Buhgalter | Дата: 18.08.2010 | Коментарі (1)

« 1 2
Меню
Опитування
Реклама
     RSS підписка
Статистика
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архіви
Lazurne.at.ua © 2010 - Відпочинок на найкращих пляжах Чорного Моря!