logo
Реєстрація | Вхід

Головна » 2010 » Серпень » 20 » Недорогий відпочинок на морі: Лазурне (Причорноморря)
18:03
Недорогий відпочинок на морі: Лазурне (Причорноморря)
Популярне і недороге курортне селище Лазурне знаходиться на чорноморському березі, в 30 км на захід від Скадовська, на самому краю Джарилгацької затоки. У середньому вода влітку прогрівається до 24 градусів. Вважається, що море в Лазурному значно чистіше, ніж у багатьох інших селищах узбережжя, адже в радіусі майже 100 км тут немає жодного екологічно шкідливого виробництва. Незважаючи на довгу історію (перша писемна згадка про Лазурне, у минулому - селі Софіївка, відноситься ще до 1803), селище зараз залучає туристів тільки своїм курортним справжнім. 

Пляжі Лазурного

Широкі піщані смуги Лазурного (в деяких місцях - до 80 м) виходять у відкрите море. Глибина тут зовсім невелика, і метрів за 200 під водою намито косу, тому біля берега вода завжди тепла, а дно рівне. Біля пляжів уздовж берега стоять пансіонати, а посередині пляжної лінії знаходиться Центральний ринок. У розпал сезонів пляжі прямо-таки забиті туристами. Найбільше відпочиваючих накопичується на вихідних, коли в селище з'їжджаються «курортники-одноденки» з Миколаївської та Херсонської областей: у такі дні щільність «заселеності» пляжів досягає до 4 чол. на 10 кв. м. При цьому пляжі перетворюються ще й на величезний смітник. А от у будні дні тут легко можна знайти вільне і досить чисте містечко. Загалом-то, пляжі обладнані непогано: на березі є навіси і туалети, на базах відпочинку та в пансіонатах напрокат можна взяти шезлонги і парасольки (20-50 грн). До моря можливо пройти практично практично в будь-якому місці, у т.ч. через території пансіонатів. Щоб зайняти кращі позиції біля води, варто виходити на пляж раніше. Багато курортників, йдучи днем «на сієсту», залишають на піску пляжні килимки, адже після обіду наплив народу збільшується: прокидаються і виходять викупатися ті, кого в Лазурному більше привертає нічне диско-життя. 

Багато хто з тих, хто приїжджає в Лазурне на відпочинок з дітьми, ходять купатися на східний кінець селища, на Джарилгач. Тут можна купатися як в однойменній затоці, так і на західній бік коси. Глибина тут зовсім невелика, вода швидко прогрівається, в ній із задоволенням плескалися навіть ті малюки, які бояться відкритого моря. Трохи далі на косі є дикий пляж - там біля моря багато купаються і засмагають голяком. На пляжі Джарилгача з Лазурного можна перейти вбрід просто, а можна поплисти уздовж коси на катері або катамарані - подалі від натовпу.


Житло в Лазурному

Уздовж усього приморського берега селища стоять пансіонати і бази відпочинку, а приватний сектор переважно вибудуваний на третій лінії. Вибір житла на базах відпочинку вражає: від дерев'яних вагончиків і радянських «хатинок» до цілком пристойних номерів. Але при виборі житла будьте пильні: горді назви «люкс», «напівлюкс» і «VIP-номер» у реальності можуть відрізнятися від звичайних ... тільки ціною. Більш того, дешевий номер нерідко буває кращими за якістю, ніж дорогий, а напівлюкс при найближчому розгляді виявляється ... тісному кабінкою без вікон.

Приватний сектор Лазурного заманює приїжджих оригінальними назвами. Можна пожити, наприклад, в кімнатках «У улюбленої тещі», зняти номер у «Ромашка у Любашкі» або в «Сакраменто», нарешті, оселитися в приватному дворі «Ялинки-Палиці». Коштує таке житло від 15 до 100 грн. за людину в добу. Пансіонати обійдуться трохи дорожче - в середньому, від 45 до 300 грн. за койкомісце. Деякі з них мають хороші зелені зони, альтанки, садові меблі. Вибираючи житло ближче до моря, потрібно враховувати, що ночами доведеться засипати під диско-крики, які стихають тільки до ранку.

У цьому році в Лазурному торг доречний не тільки в приватному секторі, майже повністю переобладнаному під міні-готелі, а й у пансіонатах, і на базах відпочинку: тут можуть зробити знижку для дітей або тих, хто збирається залишитися на 10-15 днів. Крім того, в суперництві з приватним сектором багато пансіонати Лазурного обіцяють знижки на екскурсії та розваги або пропонують власний трансфер від Херсона.

Істотний мінус недорогого відпочинку в Лазурному - якість обслуговування. «Одноразовий» сезонний персонал, найнятий нерідко «за ліжко-місце біля моря», найчастіше працює абияк - як в дорогих пансіонатах, так і в приватному секторі. Незалежно від ціни житла, не варто розраховувати на щоденне прибирання в номері або зміну рушників. Гаряча вода в Лазурного рідкість - в пансіонатах і на базах відпочинку вона «видається» по годинах. А в приватному секторі найчастіше доведеться задовольнятися літніми умивальниками у дворі, загальним туалетом і таким же душем. Та й телевізор у кімнаті швидше виключення.

Любителі наметового відпочинку в Лазурному можуть зупинитися в непоганому автокемпінги «Мікромегас». Тут обладнана автостоянка, є душ і туалет, а в якості житла пропонують вагончики і місця в наметовому містечку.

Оздоровлення

Всі пансіонати Лазурного пропонують, в основному, загальне оздоровлення: море, сонце і степове повітря самі роблять свою справу. Лікуванням проблем опорно-рухового апарату займаються пансіонати «Гілея» і «Співдружність», а на пляжі свої послуги пропонують приїжджі масажисти.

Багато курортники активно займаються самостійним грязелікуванням: на Джарилгач є поклади рідкісної блакитної глини і лікувальних грязей, а на протилежній від затоки стороні знаходиться Устричне озеро, грязі якого теж вважаються цілющими. Правда, останнім часом місцеві жителі зливають в озеро прісну воду з зрошувальної системи, через що цілющі властивості грязей помітно погіршуються. Втім, вимазаний устрічноозерной брудом людей навколо озера менше не стає.

Розваги

Центр селища тихий і досить «мирний». Тут приїжджих зустріне звичайний сільський пейзаж, розбавлений фривольним зовнішнім виглядом туристів: вони не соромляться ходити по вулицях або заходити в кафе в плавках і купальниках.

Всі розваги зосереджені на набережній, на пляжах і в пансіонатах. Найбільше диско-барів, гральних автоматів, кафе і звичної курортної суєти можна знайти біля Центрального ринку. Тут же, як і в декількох великих пансіонатах, є луна-парки.

Один з головних розважальних центрів Блакитного - місцевий яхт-клуб. Тут влаштовують нічні дискотеки просто на піску, є хороше кафе, оформлене в африканському стилі, можна замовити прогулянки на яхті або катері, взяти катамаран на прокат. Тут же пропонують уроки популярного нині віндсерфінгу. Діти можуть покататися на надувних моторних човниках в басейні 15х10 м. Вечорами в яхт-клубі і в багатьох пансіонатах популярний недорогий більярд, настільний теніс, караоке.

Отримати розвага Лазурного - прогулянки в кареті з кіньми, романтичний антураж для численних курортних романів. На пляжі встановлені водні гірки: відпочиваючих катають за 15-20 грн. на «бананах» або «тарілки», за 50 грн. - На катамаранах, за 60-100 грн. - На водних мотоциклах. Можна піднятися в повітря на парашуті або дельтаплані, а для особливо неспокійних підійдуть гонки по піску на квадроциклах.

Мабуть, нудно в Лазурному ставати лише під час дощу. Залишається лише сидіти в шинку, слухаючи гремящую російську попсу, або ... пройтися по стрип-барах, яких в невеликому селищі чомусь більше десятка. Оскільки відпочиває у Лазурному в більшості своїй небагата молодь або молоді сім'ї, які «відриваються» увечері по повній програмі, під час нічної прогулянки пляжної при місячному світлі можна випадково побачити досить пікантні картини. Та й взагалі - вибиратися вечорами «в люди» у Лазурному краще з компанією.

Визначні пам'ятки і прогулянки

Відпочиваючи в Лазурному, варто з'їздити в заповідник Асканія-Нова, покататися на катері до маяків на Джарилгач або прогулятися по острову пішки. Крім того, біля Центрального ринку продають квитки на будь-які екскурсії - від відвідування Миколаївського драматичного театру до одноденної поїздки на ПБК. Сам же селище розчарує «краєзнавців» ¬ - жодного історичного або природного пам'ятника. Курорт занадто «заточений» під класичний недорогий відпочинок на пляжі.

Харчування

Для тих, хто самостійно готує їжу, в пансіонатах та приватних міні-готелях пропонують загальну посуд і газові плити. Ходити за їжею краще не в магазини, а на Центральний ринок - він знаходиться прямо на березі. Закуповуватися найкраще з раннього ранку, з 7 до 9 годин: вибір буде більше, та й продукти свіже. А ось у торговців копченою рибою можна наперед замовляти і свіжу рибу. Крім ринку, в Лазурному безліч продуктових магазинчиків, і деякі з них працюють цілодобово. У продуктових і винних кіосках працює відомий курортний принцип: чим ближче до моря, тим вище ціни. Пройшовши всього пару кварталів вглиб, ви зможете заощадити близько 30% коштів на їжу.

У ресторанах, столових баз відпочинку та у приватних кафе при домашніх пансіонатах годують дуже непогано. Тільки з обслуговуванням тут не склалося. Замовлення, буває, доводиться чекати по 40 хвилин, а салат та хліб можуть подати після м'яса і десерту. Не соромтеся вимагати вилку, ніж і серветки: офіціанти можуть про них просто забути.

Корисна інформація

На Центральному ринку продають не тільки продукти, а й будь-які речі, необхідні для організації курортного життя та пляжного відпочинку на морі: рушники, матраци, крему і т.д. Тут же розташовані сувенірні лавки, книжкові лотки, прокат відео. Обов'язково потрібно запастися засобами від комарів. Міняти валюту варто ще в Херсоні, оскільки курс в Лазурному «курортний». Аптеки, перукарні і комп'ютерні клуби є у великих пансіонатах - наприклад, в «Чорномор». Таксі в Лазурному коштувати близько 7-10 грн. за середню поїздку. Централізованої служби немає - працюють приватники. Міжміські автобуси ходять до Центрального ринку.

Автомобілістам

Від Херсона до Лазурному веде хороша дорога, але останній її ділянку на під'їзді до селища - розбита бетонка. У самому селищі майже немає дороговказів, а дороги, насилу тягнуть «на трієчку», де-не-де переходять у грунтовку. Обов'язково варто брати з собою чохли або відбивачі для машини - на загальних парковках і в приватних дворах тіні немає і в помині. Про парковці можна домовитися в будь-якому найближчому пансіонаті за 10-15 грн.

Переглядів: 21102 | Додав: Buhgalter | Рейтинг: 3.4/11
Всього коментарів: 1
1 Азовское море частный сектор  
0
БРОНИРОВАНИЕ БЕЗ ПОСРЕДНИКОВ - сами Владельцы, представляют свои гостевые дома, частный сектор и частные гостиницы по всему побережью от Абхазии и Сочи, до Анапы и курортов Азовского моря.
Здесь представлены гостевые дома и частный сектор на курортах Азовского моря http://www.rbc-hotel.ru/Azovskoe_more/ а - этот сегмент частного жилья наиболее востребован у тех Туристов, предпочитающих эконом отдых у моря.
А это группа вконтакте http://vk.com/rbc_hotel - вступайте в группу и задавайте свои вопросы.
Здесь Вы можете получить консультацию опытных специалистов и предложения от владельцев
Подробно обсудить любые вопросы, прочитать отзывы по гостиницам, и оставить отзывы о своем отдыхе, вы можете на форуме http://xn--d1aqfgjg.xn--p1ai/ "Туристический дом РФ"
Бронирование номеров производится БЕЗ ПОСРЕДНИКОВ по заявкам поданные со страницы гостиницы.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню
Опитування
Реклама
     RSS підписка
Статистика
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архіви
Lazurne.at.ua © 2010 - Відпочинок на найкращих пляжах Чорного Моря!